Back

Casals d’estiu: beneficis del lleure educatiu

La majoria dels infants catalans esperen el final del curs escolar i l’arribada de l’estiu per fer moltes activitats de lleure, esbarjo, aventures i diversió. No obstant, és important mirar que aquestes activitats siguin també d’aprenentatge, és a dir, que sigui un lleure educatiu. Els Casals d’estiu són uns dels grans espais educatius del lleure infantil i juvenil així com els Casals esportius, que s’anomenen Campus. Per dur-los a terme, es compta amb un equip d’educadors que faciliten eines d’aprenentatge a través del joc i on es treballen valors com el respecte, l’empatia, la tolerància, la cooperació entre d’altres. Aprofitant que ara és temps d’inscripció als Casals d’estiu, en aquest post us n’expliquem alguns beneficis.

Casals d’estiu: un espai de diversió i aprenentatge

El joc és molt important per aprendre, créixer i ser feliç. Als Casals d’estiu el joc té un gran paper, però no només es juga:

  • El joc sol ser no dirigit però acompanyat, perquè sempre hi ha uns adults de referència.
  • Hi ha una mínima rutina per saber en tot moment què es vol fer, l’hora dels àpats, del bany, de descans…
  • Les activitats promouen la relació entre persones, amb la natura, els animals, noves experiències, sense deures, sense mòbils…
  • Podeu trobar Casals educatius en anglès o de temàtiques per a tots els gustos, des de Casals basats en esports com el surf, la cuina o la música.

Beneficis dels casals d’estiu

Aquestes activitats infantils ofereixen als més petits l’oportunitat de gaudir d’un estiu divertit i ple d’aprenentatge. Els beneficis dels casals d’estiu per als infants són molts i variats, i en aquest text vull destacar els més importants.

1 Afavoreixen la socialització

En primer lloc, els casals d’estiu afavoreixen la socialització dels nens i nenes. Aquestes activitats promouen la convivència entre els infants, els quals han d’interactuar entre ells, compartir i col·laborar en les activitats que es realitzen. Aquesta interacció social afavoreix el desenvolupament de les habilitats socials i emocionals dels més petits.

2 Estimulen la imaginació

En segon lloc, els casals d’estiu estimulen la creativitat i la imaginació dels nens i nenes. A través de jocs, tallers i activitats diverses, els infants poden expressar la seva creativitat i desenvolupar la seva imaginació. Això afavoreix el desenvolupament cognitiu dels més petits i els permet descobrir noves maneres d’aprendre i de relacionar-se amb el món.

3 Potencien l’activitat física en infants i joves

En tercer lloc, els casals d’estiu potencien l’activitat física dels nens i nenes. Les activitats esportives i de lleure que es realitzen durant els casals d’estiu afavoreixen el desenvolupament físic dels més petits, ajudant-los a mantenir-se en forma i a adquirir hàbits saludables.

I els deures?

En temps de vacances, l’educació passa per altres paràmetres. Tot i això, ens plantegem la conveniència o no de fer deures escolars per omplir el llarg temps de vacances i per no perdre el ritme escolar. Aquest àmbit queda a la voluntat de cada família i de cada infant. Hi ha famílies que prefereixen que els infants gaudeixin 100% de les vacances, sense cap responsabilitat més enllà de passar-ho bé. D’altres, creuen que 3 mesos sense contacte amb els llibres, els exercicis i els exàmens són massa mesos i que cal fer reforç.

I tu, creus que els infants i joves han de fer deures durant les vacances? Com han de ser? Per recuperar matèries no assolides, per omplir el temps, per no perdre el ritme…? És feina dels educadors de les activitats d’estiu donar continuitat als treballs escolars? Informa’t de l’oferta d’activitats i casals d’estiu a trobarescola.cat i als esplais i centres d’extraescolars de la teva població. Aviat comencen les preinscripcions als casals, així que no et quedis sense plaça!

Comparteix:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Índex

Cursets intensius de música

Cursets intensius de música: un estiu diferent i emocionant!

Desenvolupa el talent musical del teu fill o filla aquest estiu amb cursets intensius de música! L’estiu és el moment ideal per a que nens i nenes explorin nous interessos, descobreixin noves passions i desenvolupin habilitats fora de l’ambient escolar.