Back

Quan començar a buscar escola? Consells per saber quin és el moment ideal

Trobar la millor escola pot convertir-se en una tasca difícil i alhora engrescadora, que requereix tenir en compte molts factors. Les famílies tenen la feina d’informar-se de l’oferta existent, que no és poca, i molt diversa. Però, a banda d’això: quin és el millor moment? Quan començar a buscar escola? En aquest article volem ajudar-vos a triar la millor escola per les vostres filles i fills. 

Triar escola: per on començar?


Abans de respondre “quan començar a buscar escola?”, hem de pensar: quins criteris seguir per a triar escola? Comencem per reflexionar quin tipus d’escola volem per a les nostres filles i fills: pública, privada, concertada? Educació religiosa o laica? Catalana? Model internacional? Gran, petita, que treballi per projectes…? 

Per això hem de parlar de les jornades de portes obertes de les escoles: són una oportunitat per a conèixer el model educatiu, l’oferta d’estudis, les instal·lacions, els serveis o el professorat dels centres educatius entre altres. Aquestes visites us ajudaran en la presa de decisions. 

Ara bé, quan són les portes obertes dels centres? Això depèn de cada escola. Si ja teniu una idea del tipus d’escola en què podríeu estar interessats, és important que contacteu amb els seus responsables per conèixer les dates amb temps, ja que no totes les fan al mateix període. A les fitxes de cada escola de TrobarEscola podeu reservar directament cita per a les portes obertes del centre que escolliu.

Si ja disposeu d’una selecció d’escoles, deveu primer delimitar els vostres criteris de selecció. En aquest sentit podem guiar-te! Ara bé, cada mare i pare prioritza uns factors per sobre d’uns altres. Quins són els més habituals? 

  • El model educatiu
  • La proximitat del centre al lloc de residència o a la feina de la família
  • L’ideari de l’escola
  • L’equip docent
  • L’idioma que serà usat en les classes o el prestigi 

Però la pregunta és: quan començar a buscar escola?


Quan començar a buscar escola?

Resulta molt complicat delimitar una data o uns terminis exactes en els quals heu de començar a buscar la millor escola per a les vostres filles i fills. Això també depèn de molts factors. Tots els pares i totes les mares es preocupen sobre l’educació dels seus fills i, donat que no és una tasca senzilla, aconsellem començar a buscar escola amb bastant antelació. Com veieu, la resposta a quan buscar escola varia.

És cert que si bé moltes vegades els pares i les mares coneixen a la perfecció el tipus d’educació que volen que rebin les seves filles i fills, no sempre es dona aquesta situació. En aquests casos les opcions són més reduïdes i el procés pot portar-nos menys temps. No obstant això, en aquells casos en els quals no es té tan clar, a l’hora de buscar escola el temps juga en contra.


A quina edat buscar escola?

El nostre consell és començar a pensar quin tipus d’educació voleu que rebin els vostres fills des que són bebès. No t’estem dient que us llanceu a buscar-li escola quan només té un any, però sí començar a respondre qüestions bàsiques. 

  • Voleu que estudiï en un col·legi laic o religiós? 
  • Voleu que estudiï en català o en un sistema bilingüe? 
  • Quines activitats extraescolars voldríeu que completessin la seva educació primària? 

Tot això és clau.

Des de TrobarEscola recomanem començar, com a mínim, un any abans que hagi d’entrar en ella, o més si és possible, especialment si us dediqueu a buscar escola sense tenir clars molts dels factors determinants i sempre anant a jornades de portes obertes de les escoles. 

Us aconsellem utilitzar TrobarEscola i si necessiteu més ajuda, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres, amb molt de gust us ajudarem per a que la cerca de la millor escola per a les vostres filles i fills sigui la més encertada.

Comparteix:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Índex

Descobreix el Paddle Surf: L’activitat perfecta per aquest estiu

Quan l’estiu es presenta al nostre calendari, comença la recerca de les millors activitats per omplir els dies d’energia i diversió. Com bé sabem a “Trobar Escola”, l’aprenentatge i l’exploració no s’aturen mai, per aquest motiu, volem presentar-vos una activitat

Cursets intensius de música

Cursets intensius de música: un estiu diferent i emocionant!

Desenvolupa el talent musical del teu fill o filla aquest estiu amb cursets intensius de música! L’estiu és el moment ideal per a que nens i nenes explorin nous interessos, descobreixin noves passions i desenvolupin habilitats fora de l’ambient escolar.