Back

Idees per fer amb els nens a l’estiu: 10 coses que han de fer sí o sí

Les vacances d’estiu poden semblar llargues però, al final, és el moment que tenen els infants de gaudir, de descobrir, d’investigar lliurement. En aquest post et donem 10 idees de coses per fer amb els teus fills aquest estiu, coses memorables! 

10 idees per fer amb els teus fills o filles: un estiu inoblidable

1.- Gaudir de la natura

La platja, la muntanya, el jardí o fins i tot el parc: allà on pugueu, aneu-hi. Respirar aire fresc, veure altres paisatges, gaudir de la natura, en definitiva, és una experiència que no es poden perdre.

2.- Descobrir tresors

La paraula “tresor” és molt àmplia per als infants. I és que els tresors estan per tot arreu: pedres, petxines, pals, fulles, flors… Feu una recerca del tresor, si és a la natura millor, i després podeu fer una sessió de fotos del que heu trobat, pintar fulles i pedres, dibuixar l’experiència…

3.- Mirar una pel·li a l’aire lliure

Si és a l’aire lliure, millor. Sinó, amb passar una estona al cinema o a casa, amb un bon bol de crispetes, hi haurà més que suficient. 

4.- Fer una acampada

No cal que aneu gaire lluny: podeu fer una acampada al jardí o a la terrassa. La idea és passar la nit a l’aire lliure i la preparació els encatarà. La llanterna, el sac de dormir, la llum dels estels… Inoblidable!

 

5.- Menjar gelat

El gelat només es menja a l’estiu: que aprofitin! I no cal que siguin amb sucres o ultraprocessats. Podeu fer els vostres propis gelats a casa: només heu de triturar la fruita que volgueu, posar-la amb llet o beguda vegetal i congelar. La preparació els encatarà, però menjar-se’l encara més!

6.- Avorrir-se

Avorrir-se és molt important. Atapeir l’agenda d’activitats no ajuda a la creativitat: avorrir-se, sí. Deixa que mirin les murasanyes: el seu cervell crea quan no té cap estímul així que… a matar les hores!

7.- Dibuixar en format gegant

Dibuixar en un foli és divertit, però fer-ho en gran encara ho és més! Busca guixos de colors (n’hi ha en format maxi, que encara són més impactants) i deixa que pintin a terra del pati, del parc… 

8.- Jugar amb altres infants

L’estiu pot ser un molt bon moment per relacionar-se amb altres infants. Cada dia en veuen, a classe, però les vacances són una ocasió ideal para treure’s la vergonya i socialitzar. 

9.-  Activitats en família

Sigui el que sigui, feu-ho en família. El millor record que tindran és el de l’estiu que van passar amb el pare, la mare, l’avi, la tieta… 

10.- Anar a dormir tard

I per acabar, arriba la nit: intenteu ser una mica flexibles amb els horaris, fins i tot el d’anar a dormir. Ja vindrà el temps de tornar a sopar d’hora i matinar!

 

Esperem que aquestes idees sobre què fer amb els nens i nenes en vacances t’hagin inspirat, i que ho passeu en gran! Bones vacances!

Comparteix:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Índex