Quins són els beneficis del menjador escolar?

Alguns estudis situen els problemes alimentaris en infants i joves com una de les principals preocupacions de la societat. Per exemple, segons situa un estudi de DESKcohort, el 20% del jovent a Catalunya té sobrepès o obesitat. Una alimentació basada en ultraprocessats, unit amb el fet de que cada cop som més sedentaris, fa que aquesta xifra sigui preocupant. Una de les maneres d’aturar-la és ajudant el jovent a menjar millor. I una de les millors eines que tenim al nostre abast és el menjador escolar. I no és l’única raó. En aquest article parlem d’alguns dels beneficis del menjador.

5 beneficis del menjador escolar per a la infància

Hi ha nombrosos beneficis del menjador escolar. I no només per a nens i nenes, també les famílies se’n veuen beneficiades. No obstant, en aquest article comentarem els principals beneficis del menjador escolar en la canalla. I és que, de fet, bé es podria considerar el menjador escolar com una assignatura més, en què els nens i les nenes aprenen hàbits i normes molt importants.

1 Adquirir l’hàbit de portar una alimentació saludable

Els menjadors escolars cuiden molt els menús per a que els infants tinguin una alimentació sana, equilibrada i variada. Aquests tres punts són molt importants de cara al futur, ja que afecta la salut individual. 

Al menjador, la mainada aprèn que una dieta variada és molt important i prenen l’hàbit de tastar tota mena d’aliments, incloent els que no els fan el pes… A més, que tothom mengi el mateix contribueix a adoptar aquests bons hàbits alimentaris.

2 Adquirir rutines i horaris

El menjador té un horari i una rutina que tothom ha de seguir: un horari d’entrada, un temps per dinar i una hora de sortida. Tenir un temps establert cada dia per dinar fa que tinguin més concentració durant els àpats. A més, són passos que es repeteixen cada dia i on tots interioritzen una rutina i un horari. 

3 Aprendre a fer servir els coberts

Al menjador, tots els infants aprenen a fer servir els coberts i quin cobert s’utilitza per a cada plat. En aquest aspecte, la psicomotricitat fina també es desenvolupa.

beneficis del menjador

4 Aprendre les normes a l’hora de menjar

Un altre punt important és que els nens i nenes assimilen les normes bàsiques de comportament en una taula: com s’han d’asseure, com s’han de comportar a taula i quines normes hi ha establertes a l’hora de dinar, així com quines són les postures adients.

5 Desenvolupar habilitats socials de convivència

El menjador és un lloc on els infants aprenen a conviure amb els seus companys i companyes de classe i fins i tot també d’altres cursos, en un ambient diferent del de l’aula. Coneixen nous infants i afiancen la relació amb les amistats. També es reforcen valors com ara el respecte, la solidaritat i l’empatia, millorant la convivència.

Com veus, el menjador escolar no és només el lloc on els infants dinen cada dia: és un benefici que els permet portar una dieta equilibrada i millorar la convivència durant els àpats amb altres persones. A més, sol ser un dels aspectes a tenir en compte a l’hora de triar escola

Ara que coneixes alguns dels beneficis del menjador, explica’ns, com és la teva experiència? Als teus fills o filles, els agrada anar-hi? Què t’expliquen que fan? Ens encantaria que ens ho relatessis en comentaris!

Comparteix:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Índex

Esta Introducción a BDSM Puede ser tan Bueno Duele

SADOMASOCHISM significa: SADO MASO conexiones o pervertido conexiones, puede o no coincidir con conexiones abiertas / éticamente no monógamas. Puedes usar porque BDSM conexiones necesidad una gran cantidad de explícita comunicación y discusión, amantes en esos conexiones en realidad han

Talkwithstranger Review 2021

Talkwithstranger ist tatsächlich exklusives Ort wo verschiedene Personen kann erfüllen. Es ist eine Plattform, die Gesellschaften, Religionen und Nationalitäten verbindet. Es spielt keine Rolle wer du wirklich bist seit du finden kannst etwas für dich persönlich hier. Diskutieren Sie interessante

The Internet Dating Quiet Killer

A lot of you that online dating might have skilled a similar tale, a lot your chagrin: You join an online dating website. Some one interesting checks out your profile and sends you an email. You are elated! At long

How To Keep An Union Interesting

How exactly to keep consitently the Spark Alive in virtually any commitment, Uncovered The AskMen article group completely researches & ratings the greatest gear, services and basics for lifetime. AskMen could get settled should you decide click a link in